Φωτογραφία από το έργο Κατασκευή Κουζίνας Περιστέρι Αττικής

Κατασκευή Κουζίνας Περιστέρι Αττικής

Είστε εδώ: Ergo Home > Έργα > Κατασκευή Κουζίνας Περιστέρι Αττικής

Κατασκευή κουζίνας σε διαμέρισμα - κατοικία στην περιοχή Περιστέρι Αττικής.

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και το μοντάρισμα των επίπλων κουζίνας υλοποιήθηκε με γνώμονα την εργονομία βάσει του χώρου και με τάσεις αρχιτεκτονικής μινιμαλισμού.

Βασικό χαρατκηριστικό μιας εργονομικής κουζίνας είναι οι σωστές διαστάσεις της.

Το σύνηθες είναι οι τυποποιημένες διαστάσεις των ντουλαπιών, τα ντουλάπια βάσεως να έχουν ύψος 72 εκ. και συνήθως τα πλάτη να κυμαίνονται στα 30-35-40-45-50-60-80-90-100 εκ. εκτός  ειδικών περιπτώσεων. Το τελικό ύψος του πάγκου με αυτήν την λογική φτάνει τα 86 εκ. από το πάτωμα. Σε περιπτώσεις όπου επιθυμούμε ο πάγκος να φτάσει πιο ψηλά (91 εκ.) αλλάζουμε το ύψος των ποδιών από 10 εκ. σε 15 εκ. και όχι το ύψος των ντουλαπιών.
Τα κρεμαστά ντουλάπια μπορούν να έχουν ύψος 72 εκ. ή 96 εκ. τα πλάτη ακολουθώντας την ίδια λογική με τα ντουλάπια βάσης. Οι προαναφερόμενοι παράμετροι επηρεάζουν την εργονομία, το κόστος υλικών, τον εντοιχισμό συσκευών και την τοποθέτηση εξαρτημάτων.

Για πάγκο εργασίας, υπάρχει μία πληθώρα επιλογών όπως βακελίτης, τεχνογρανίτης, corian, μάρμαρο και πολλά άλλα.

Συνήθως, η οικονομικότερη λύση, σε χαμηλές τιμές, αλλά ταυτόχρονα και ανθεκτική λύση, είναι ο βακελίτης, ενώ η αμέσως επόμενη επιλογή είναι ο τεχνογρανίτης όπου εκεί το κόστος ανεβαίνει αλλά η εγγύηση είναι εφόρου ζωής και έχει απίστευτα μεγάλη ποικιλία σε αποχρώσεις.

Οι μηχανισμοί που μπορούμε να βάλουμε σε μια κουζίνα την σήμερον ημέρα είναι αμέτρητοι, συρτάρια με φρένα, μαγικές γωνιές, συρτάρια που ανοίγουν ηλεκτρικά και πολλά άλλα, κάποια έχουν νόημα και σκοπό και πραγματικά κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη.