Φωτογραφία από το έργο Ανακαίνιση Κατοικίας στην Πάρνηθα

Ανακαίνιση Κατοικίας στην Πάρνηθα

Είστε εδώ: Ergo Home > Έργα > Ανακαίνιση Κατοικίας στην Πάρνηθα

Ανακαίνιση κατοικίας στην Πάρνηθα Αττικής. Η ανακαίνιση της κατοικίας περιλάμβανε την κατασκευή κουζίνας , ανακάινιση μπάνιου και WC και τεχνοτροπίες κατασκευών με ψευδοροφές εντός της κατοικίας.

Η Ανακαίνιση Κουζίνας αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές, καθώς είναι ένας χώρος όπου σίγουρα όλα τα μέλη που διαμένουν στο σπίτι θα επισκεφθούν καθημερινά, ενώ για τις περισσότερες οικογένειες αποτελεί και έναν χώρο συγκέντρωσης, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Στις περιπτώσεις μάλιστα που στην απόφαση της ανακαίνισης έχει σημαντικό λόγο η νοικοκυρά του σπιτιού, τότε η ανακαίνιση κουζίνας αποτελεί ακόμα πιο συνηθισμένη επιλογή, μιας και είναι ο χώρος που η νοικοκυρά καθημερινά περνάει κάποιες ώρες.

Βέβαια εκτός από την ανακαίνιση κουζίνας αρκετά συχνή επιλογή αποτελεί και η Ανακαίνιση Μπάνιου, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που επιλέγονται συνδυαστικά η ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου, για την εκτενέστερη αναβάθμιση του σπιτιού.

Το μπάνιο πρέπει να είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να διευκολύνει την χρήση αλλά και να εξυπηρετεί ένα πλήθος από δραστηριότητες. Τα περισσότερα μπάνια εκτός από χώρος υγιεινής είναι επίσης χώρος χαλάρωσης και περιποίησης  και γ' αυτόν τον λόγο χρειάζεται προσοχή στην εργονομία και στην επιλογή των ειδών που θα τοποθετηθούν. Επίσης πολλές φορές χρησιμοποιούμε το μπάνιο για ένα μικρό διάλειμμα απομόνωσης.

Επίσης, η εφαρμογή γυψοσανίδας ως ψευδοροφή μπορεί να δώσει το επιθυμητό ύψος σε ένα χώρο, να επιτρέψει την εύκολη τοποθέτηση και επικάλυψη εγκαταστάσεων (σωληνώσεις, κλιματισμός, μόνωση, θέρμανση, φωτισμός κτλ ), καθώς και  να βοηθήσει στην δημιουργία ειδικών κατασκευών ψευδοροφών όπως κεκλιμένες, θολωτές ή στρογγυλές. Η στερέωση τους γίνεται είτε με ξύλινο σκελετό αποτελούμενο από κύριες και δευτερεύουσες δοκούς, είτε σε μεταλλικό σκελετό αποτελούμενο από κύριους και δευτερεύοντες οδηγούς. Όταν γίνεται χρήση γυψοσανίδας μπορούν παράλληλα να γίνουν και οι εργασίες για τον φωτισμό των χώρων με τη δημιουργία χωνευτών φωτιστικών και κρυφού φωτισμού. Απλά και γρήγορα το φωτιστικό σύστημα  εγκιβωτίζεται στη γυψοσανίδα, η οποία αποτελεί ένα εύκολα επεξεργάσιμο υλικό. Με χρήση μεταλλικού σκελετού, μονωτικού υλικού ορυκτοβάμβακα και γυψοσανίδας μπορεί να γίνει η εσωτερική θερμομόνωση οροφών.