Φωτογραφία από το έργο Γυψοσανίδες Οροφής Σαλονιού

Γυψοσανίδες Οροφής Σαλονιού

Είστε εδώ: Ergo Home > Έργα > Γυψοσανίδες Οροφής Σαλονιού

Οι οροφές - ταβάνι -  τις περισσότερες φορές φτιάχνονται γιατί απλά πρέπει να υπάρχουν και η διακόσμηση τους έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Η πιο συνηθισμένη τους εικόνα είναι να κρέμεται ένα καλώδιο φωτιστικού στο κέντρο του ταβανιου και αρκετές ατέλειες να είναι ευδιάκριτες, όμως με τη χρήση γυψοσανίδας μπορείτε να έχετε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα που να συνδυάζει διαφορετικά ύψη και διαφορετικά είδη φωτισμού.

Το σχέδιο της ψευδοροφής μπορεί να γίνει απλό ή πιο περίτεχνο, σύμφωνα με το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Μπορεί να αποτελεί μία διακοσμητική λεπτομέρεια ή να εξυπηρετεί ως μέσον για να έχετε περισσότερο φως στον χώρο σας, ή ακόμη και να αποτελέσει εντυπωσιακό  στοιχείο αλλά και το σημείο αναφοράς στο σαλόνι σας.

Με τη γυψοσανίδα μπορούν να δημιουργηθούν εσοχές ή προεξοχές, καμπύλες, κλίσεις καθώς και συνδυασμοί αυτών. Προσέξτε μόνο πως ό,τι σκεφτείτε να φτιάξετε πρέπει να προσδίδει στον χώρο σας και να μην τον κάνει να φαίνεται μικρότερος.

Κρυφός φωτισμός και σποτ, κρεμαστό φως και κρυφός φωτισμός, ένα πλεονέκτημα της ψευδοροφής είναι πως μπορείτε να βάλετε όποια φώτα θέλετε και όσα κι αν είναι δεν ενοχλούν οπτικά τα καλώδια.

Η γυψοσανίδα είναι ειδική σύνθεση γύψου που έχει συμπιεστεί ανάμεσα από δύο χοντρά φύλλα πεπιεσμένου χαρτιού και η σύσταση της αυτή την κάνει ελαφριά και εύκολη στην τοποθέτηση έτσι ώστε πιθανόν και ένας ερασιτέχνης που "πιάνουν" τα χέρια του μπορεί να την τοποθετήσει. Εάν θέλετε όμως να δημιουργήσετε μια πιο περίτεχνη οροφή καλύτερα να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού.